«Наша економіка більша за російську у 25 разів і час на нашій стороні, а не на боці Путіна», – Міністр закордонних справ Великої Британії Кемерон

від Стожари

Терористичну Росію у Британії сприймають як загрозу національним інтересам й тому підтримка України відповідає британським національним інтересам – переконані британські та українські експерти.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав західних політиків припинити говорити про патову ситуацію на фронті в Україні. Він нагадав, що економіка Британії у 25 разів більша за російську, тому партнери здатні перехопити ініціативу на полі бою, інформує OBOZREVATEL з посиланням на видання The Sunday Times.

Британський міністр Кемерон наголосив: досить розмов про те, що час грає не на користь нашій державі. «Наша економіка більша за російську у 25 разів, і ми більш ніж здатні продемонструвати, що час на нашій стороні, а не на боці президента РФ Володимира Путіна», – переконаний політик.

Девід Кемерон зазначив, що РФ зазнала стратегічної поразки, коли розв’язала повномасштабну війну проти України. Кемерон планує донести цю точку зору до експрезидента США Дональда Трампа, якщо той знову очолить країну за результатами виборів, що пройдуть восени 2024 року. Також міністр зазначив, що відносини з Трампом на особистому рівні доведеться вибудовувати зовсім по-іншому, ніж із Джо Байденом, однак у їхніх країн давно склалася співпраця і спільні цінності.

Важливо зазначити, що група з 13 депутатів парламенту Великої Британії та п’яти перів закликала міністра закордонних справ Девіда Кемерона визнати РФ державою – спонсором тероризму. На їхню думку, це, зокрема, відкриє шлях до конфіскації заморожених Лондоном російських активів. Ініціатори документа заявили, що шоковані діями Росії, а її кошти можуть бути використані для відновлення України.

Схожі публікації

Залишити коментар