Український цифровий сервіс надає підтримку для ВПО у період війни з Росією

від Стожари

В Україні триває повномасштабна війна з терористичною Росією й кількість українців, які вимушені були залишити свої домівки, на жаль, значна. Важливо пам’ятати, що для отримання різноманітних соціальних послуг урядові структури впроваджують прості та легкодоступні цифрові сервіси, а продовження виплат для ВПО здійснюється на підставі аналізу даних державних ІТ-систем.

На базі аналогічних систем формуються аналітичні дані, що використовуються для збору, зберігання, обробки і поширення інформації. Минулого року Мінсоцполітики відкрило користувачам доступ до публічного дашборду кількісних показників внутрішньопереміщених осіб. Цей інструмент призначений для забезпечення максимальної прозорості та відкритості у сфері моніторингу переміщень громадян в межах нашої країни.

Також такий аналітичний інструмент дозволяє зробити соціальну сферу більш стійкою, зрозуміти й оцінити потреби ВПО та зробити гуманітарне реагування ефективнішим, інформує сайт Міністерства соціальної політики України.

За допомогою цього дашборду зацікавлені українці мають можливість переглянути:

  • агреговану кількісну інформацію стосовно зареєстрованих ВПО;
  • дані ВПО у вигляді картографічної візуалізації на рівні регіонів України;
  • інформацію стосовно вікового та статевого розподілу зареєстрованих ВПО у розрізі регіонів України;
  • дані щодо ВПО у розрізі соціальних категорій (багатодітні сім’ї, одинокі батьки, безробітні, вагітні жінки, діти без супроводу, діти до 18 років, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-особи з інвалідністю, жінки/чоловіки, недієздатні особи, одержувачі соціальної допомоги, особи над якими встановлено опіку, особи з хронічними захворюваннями, пенсіонери, цивільні особи, дієздатність яких обмежена. Дані динамічно змінюються і також подаються у розрізі регіонів України.

Схожі публікації

Залишити коментар