Естонія підготувала для учасників Рамштайну план перемоги України за три роки /// Estonia has prepared a plan for Ukraine’s victory in three years for Ramstein participants

від Стожари

Терористична війна Росії показала, хто став для України справжнім другом та помічником. Безліч держав продовжують надавати необхідну допомогу та підтримувати українське суспільство в захисті від варварського Кремля.

Міністерство оборони Естонії підготувало для союзників України план стратегії Заходу, яка має допомогти Україні виграти війну за три роки. Про це повідомляє естонський ресурс ERR.ee .

Ключовою тезою документа є те, що Захід «не повинен боятися допомагати Україні у війні». Автори плану будують свої пропозиції на тому, що проблеми та затримки з виділенням фінансування допомоги Україні у Брюсселі та Вашингтоні будуть найближчим часом подолані.

У документі наголошено, що сумарний ВВП усіх країн групи «Рамштайн» становить 47 трлн євро, з яких на допомогу Україні поки що направлено 0,2%. Водночас ВВП Росії оцінюється всього в 2 трлн євро. План, який пропонується Естонією, передбачає серйозне посилення підтримки України за ключовими напрямами.

Головна проблема ситуації, що склалася, в тому, що «Росія перейшла на шлях воєнної економіки» і направила половину своїх ресурсів безпосередньо на ведення війни, а на Заході «поки не прокинулися», вважає голова комітету парламенту Естонії з оборони Калєв Стойческу.

Директор Міжнародного центру оборони та безпеки Індрек Каннік вважає, що «якби військово-промисловий сектор Заходу з моменту початку війни отримав чіткий сигнал, що потрібно суттєво наростити виробництво, то вже сьогодні обсяги постачання були б зовсім іншими». Проте через вагання політиків цього не сталося. На його думку, «головна проблема – нерішучість західних союзників і, на жаль, найважливішу роль у цьому відіграють США». «Якби Вашингтон робив чіткіші кроки, то і європейські країни діяли б рішучіше», – вважає Каннік.

Схожі публікації

Залишити коментар