ООН надасть українським аграріям модульні зерносховища // UN to provide Ukrainian farmers with modular granaries

від Стожари

Терористична Росія у варварській війні проти України використовує знищення аграрного потенціалу країни як інструментарій загарбництва та шантажу глобального світу через намагання та ймовірність нестачі продовольства і проявами голоду в країнах, що залежать від українського зерна і відповідної продукції.

Важливо зазначити, що Україна є одним з найважливіших світових виробників зерна, вирощуючи та експортуючи в основному пшеницю, кукрудзу та ячмінь. За даними Європейської Комісії, на Україну припадає понад 10 відсотків світового ринку пшениці, орієнтовно 15% ринку кукурудзи та 13% ринку ячменю. Вона також є найважливішим гравцем на ринку соняшникової олії – понад 50% світової торгівлі. Кукурудза та пшениця також є найбільш поширеними та вирощуваними зерновими культурами у світі. Якщо такий великий експортер, як Україна, зазнає невдачі, це матиме серйозні наслідки для глобальної продовольчої безпеки.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) спільно з українським Міністерством аграрної політики та продовольства оголосили про початок реєстрації для отримання модульних зерносховищ місткістю 300, 500 та 1000 тонн. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Загалом ФАО та Мінагрополітики планують роздати 244 модульних сховища. Вони будуть доступні для сільгоспвиробників, що обробляють землі на території Херсонської області.

Надання модульних зерносховищ визначатиметься на основі кількості отриманих заявок та частки землі, що обробляється. Щоб взяти участь у програмі, фермери повинні мати від 100 га на Херсонщині в офіційній обробці та використовувати отриману техніку для зберігання власної зібраної продукції.

Заявки приймаються протягом трьох тижнів до 21 січня 2024 року. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок учасники програми отримають підтвердження допомоги через Державний аграрний реєстр та повідомлення про час доставлення. Через обмежену кількість модульних сховищ заповнення та подання заявки не є гарантією підтримки та залежить від критеріїв оцінки та остаточного рішення FAO, уточнюють у міністерстві.

Схожі публікації