Гранти ветеранам на розвиток бізнесу: порядок дій для зацікавлених

від Стожари

В Україні працює грантова програма «Власна справа». Вона спрямована на фінансування, створення, або розвитку власного бізнесу ветеранами війни.

У Мінреінтеграції розповіли, який розмір гранту можна отримати.

Розмір грантів на розвиток бізнесу для ветеранів. В Україні, в межах програми «Власна справа», 227 ветеранів і членів родин учасників бойових дій отримати гранти на майже 100 млн грн на розвиток бізнесу. Так, за підсумками п’ятнадцятої хвилі подачі заяв було визначено 66 переможців. Вони отримають кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на 29 млн грн. Більшість із них займатимуться підприємництвом у Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській областях.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий із їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 000 грн, до 500 000 грн та до 1 млн грн – для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 000 грн та до 500 000 грн – для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

У Мінреінтеграції зазначили, що для отримання гранту у розмірі від 500 000 грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж три роки. «Такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30. Тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту», – йдеться у повідомленні.

Подати заявку на отримання гранту можна через портал «Дія» разом із бізнес-планом.

Схожі публікації

Залишити коментар