Японія збільшує допомогу Україні до 4,5 млрд доларів /// Japan increases aid to Ukraine to 4.5 billion dollars

від Стожари

Широкомасштабне вторгнення терористичної росії в Україну викликало напругу у відносинах між Токіо та Москвою. Японський уряд не лише активно підтримує Україну, але й посилив риторику стосовно спірних північних територій, які росія називає південними Курильськими островами. У «Синій книзі дипломатії» 2022 року — це щорічний звіт про зовнішню політику японського МЗС — північні території будуть названі «невід’ємною частиною Японії», наразі окупованою росією.

Японський прем’єр Фуміо Кісіда нещодавно анонсував збільшення допомоги Україні до 4,5 мільярда доларів. Володимир Зеленський назвав це вагомою підтримкою для відновлення України та української економіки, повідомляє DW.

А саме, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда повідомив про рішення надати Україні додаткову допомогу на мільярд доларів. Відповідну заяву він зробив під час саміту лідерів країн Великої сімки (G7) 06.11.2023, повідомило японське міністерство закордонних справ.

За словами Кісіди, кошти підуть на гуманітарну допомогу та підтримку відбудови й реконструкції України. Таким чином загальна допомога Японії Україні збільшиться до 4,5 мільярда доларів.

Президент України Володимир Зеленський, який звертався до учасників саміту відеозв’язком, назвав це рішення «вагомою підтримкою для відновлення України та нашої економіки».

Схожі публікації

Залишити коментар