Міжнародне медичне партнерство у дії: у жовтні майже 250 українських медиків пройшли навчання за кордоном /// International medical partnership in action: in October, almost 250 Ukrainian doctors were trained abroad

від Стожари

Постійне навчання є невіддільною частиною професійного вдосконалення медичної галузі. Українські медики переймають досвід у передових світових клініках та діляться власним. Зокрема, навчальні обміни відбуваються у рамках Програми міжнародного медичного партнерства.

У жовтні цього року 239 медичних працівників з 37 медзакладів з усієї України взяли участь у наукових заходах (конференції, конгреси, зʼїзди), освітніх заходах (стажування, навчання, тренінги, семінари) та обміні досвідом. Найбільше медиків пройшли навчання у країнах Європи: Австрії, Польщі, Німеччині, Швейцарії, Італії тощо. Також частина медиків мали навчання у США, Канаді та Ізраїлю, повідомляє сайт українського міністерства охорони здоров’я .

«Програма міжнародного медичного партнерства — велика ініціатива, завдяки якій українські медзаклади отримують «побратимів» у різних куточках світу: від Польщі до Канади. Це дозволяє налагоджувати прямі горизонтальні звʼязки, розвиваючи і поглиблюючи співпрацю безпосередньо між медичними фахівцями. Йдеться про обмін досвідом та найкращими світовими практиками. Ще один крок до побудови сучасної якісної медичної системи, — сказав міністр Віктор Ляшко.

Міжнародне медичне партнерство — проєкт, що реалізується під патронатом Третього саміту перших леді та джентльменів. Цьогоріч до нього долучилися 14 міністрів охорони здоровʼя з різних куточків світу. Саміт дав старт Програмі міжнародного медичного партнерства. Загалом у рамках Саміту укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами.

Важливо зазначити, що раніше МОЗ зробило ще один крок до розширення міжнародного медичного партнерства. Під час 73-ї сесії Європейського регіонального комітету ВООЗ українська делегація представила спільну заяву щодо подальшої розбудови стійкого міжнародного медичного партнерства.

Нагадаємо, наразі українські лікарі проходять стажування у топових лікарнях світу.

Крім того, Свiтовий Конґрес Українців (СКУ) в рамках своєї ініціативи “Єднаймося з Україною” розпочав програму навчання для українських лікарів та медиків у Сан-Паулу, Бразилія.

Програма передбачає масштабну підготовку з екстреної допомоги при травмах військових і цивільних на долікарняній та госпітальній стадіях. Тренінг охоплює PHTLS, ATLS, BOGTS, eFAST, кров та комплексне управління дихальними шлях. Додатково, учасники пройдуть стажування з психічної та фізичної реабілітації та розвитку системи охорони здоров’я у кризові часи.

Схожі публікації

Залишити коментар