Український бізнес презентував оновлену Інвестиційну карту країни /// Ukrainian business presented the updated Investment Map of the country

від Стожари

У лютому 2023 року Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) та Global Business for Ukraine, спільно з Ukraine Invest, запустили Інвестиційну карту України для пошуку та залучення нових інвестицій в українські приватні та муніципальні проєкти.

Карта створена, щоб надати потенційним інвесторам інтерактивну інформацію про наявні інвестиційні можливості в різних регіонах України, їхні характеристики, інвестиційний потенціал та можливість залишити заявку у разі зацікавленості. До того ж, Карта містить детальні відомості про кожен регіон України – розмір, розташування, населення, місцеві податки, навчальні заклади, наявні ресурси та розвинені сектори, інформує сайт ЄБА.

У новій версії Інвестиційна карта отримала оновлений, більш зрозумілий для користувача дизайн та покращену навігацію. Проєкти на Карті можна відсортувати за регіоном або за галузями, а також за належністю до напряму відбудови України. Опис кожного проєкту містить інформацію про його ініціатора, статус, місце розташування, обсяг необхідного фінансування, цілі та терміни. Користувач Карти може залишити заявку в рамках кожного окремого проєкту або подати запит через сайт для отримання загальної консультації.

До того ж, на Карті додався новий розділ – Українська інвестиційна платформа стартапів. На цій сторінці можна ознайомитись із загальними даними про український ІТ сектор, а також ознайомитись з деякими українськими стартапами. Наразі Платформа містить 20+ перспективних ІТ проєктів, відкритих до фінансування чи співпраці.

Наразі Інвестиційна карта налічує вже 141 проєкт із загальним інвестиційним потенціалом близько $4,7 млрд. З них 22 проєкти належать до напрямку відбудови. За кількістю проєктів серед регіонів лідирують Кіровоградська (35 проєктів), Дніпропетровська (29 проєктів), Одеська (21 проєктів) та Сумська (13 проєктів) області. Загалом, проєкти представляють 15 індустрій – транспорт та логістика, сільське господарство, будівництво, харчова та переробна промисловість, розвиток і освіта, паливо та енергетика, охорона здоров’я, адміністративні та допоміжні послуги, важка промисловість, легка промисловість, туризм, поводження з відходами, видобуток, індустріальні парки, ІТ.

Якщо є запитання щодо Інвестиційної карти, або є потреба в отриманні консультації щодо інвестиційних можливостей, то можна зв’язатися за адресою: [email protected] . Будуть раді допомогти!

Схожі публікації

Залишити коментар