Агентство реконструкції Японії, яке займалося відновленням на АЕС Фукусіма, допоможе Україні

від Стожари

Японія продовжує підтримувати Україну, посилювати антиросійські санкції, а також допомагати українському суспільству в гуманітарному розмінуванні, проходженні зими та інших конкретних проєктах співпраці, зокрема, у сферах зв’язку, інфраструктури та медицини.

Також і японське Агентство реконструкції, яке має значний досвід успішного відновлення після масштабних пошкоджень в наслідок стихійних лих, погодилося допомагати Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України у їх проєктах, повідомляє пресслужба агентства.

Зазначається, що Агентство реконструкції Японії займалося відновленням після землетрусу у 2011 році, що призвів до аварії на атомній станції Фукусіма. Важливим напрямом співпраці стане досвід електронного управління будівництвом – плануванням та проєктуванням.

Довідково. Агентство реконструкції Японії створено у лютому 2012 року та є головним органом уряду Японії, відповідальним за процес відновлення після землетрусу 11 березня 2011 року. Мета роботи Агентства – централізоване управління заходами з реконструкції, координація всіх залучених служб та співпраця з місцевими органами влади.

«Це наша перша зустріч, а далі ми визначатимемо напрямки, в яких зможемо працювати. Упевнений, що передамо справді корисні знання», – прокоментував генеральний директор Агентства Уно Йошімаса.

Україна домовилася про співпрацю з Агентством реконструкції Японії ще у червні 2023 року під час саміту міністрів транспорту країн G7.

Схожі публікації

Залишити коментар