««Турбота» Путіна за людей на Близькому Сході – цинізм», – канцлер Німеччини Шольц

від Стожари

Канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) розкритикував у четвер, 19.10.2023, заяви президента Росії В. Путіна щодо опікування долею мирних жителів у військовому протистоянні Ізраїлю терористичним атакам палестинського радикального ісламістського угрупованням ХАМАС у той час, як РФ веде війну проти України. «Я більш ніж розлючений, коли російський президент постійно попереджає про те, що в результаті збройного конфлікту можуть бути жертви серед цивільного населення. Більшого цинізму за це не може бути», – наголосив Шольц, виступаючи у Бундестазі, повідомляє DW .

За даними Ізраїлю, внаслідок нападу бойовиків ХАМАСу на країну 7 жовтня, загинули понад 1400 людей, переважно цивільних, а в заручники терористи захопили близько 200 осіб. Своєю чергою медичні служби Сектора Гази, підконтрольного ХАМАСу, заявляють, що через авіаудари Ізраїлю по регіону у відповідь станом на 19 жовтня загинули майже 3,5 тисячі людей, а ще понад 12 тисяч отримали поранення.

««Турбота» Путіна за людей на Близькому Сході – цинізм», – канцлер Німеччини Шольц

Лише за офіційно верифікованими даними Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини, від початку російського вторгнення в Україну загинули понад дев’ять тисяч мирних жителів, поранені – понад 17 тисяч цивільних. При цьому в організації наголошують, що реальна кількість жертв – значно вища, адже підтвердження інформації з окупованих територій чи місць, де тривають інтенсивні бойові дії – проблематичне.

Шольц під час виступу у парламенті наголосив, що Європейський Союз повинен спільно продовжувати фінансову підтримку України, та запевнив, що Німеччина й надалі надаватиме Україні озброєння.

Схожі публікації

Залишити коментар