Японія надасть Україні послуги дистанційного медичного обслуговування та технології розумного землеробства

від Стожари

Японія – одна із країн, які не можуть передавати летальну зброю іншим державам через законодавчі обмеження. Це питання регулює конституція країни та домовленості, котрі набрали чинності у 60-х роках минулого сторіччя. Вони були обов’язковими після поразки у Другій світовій війні. Проте фінансова та гуманітарна допомога Україні від Японії не менша, ніж у інших країн. Ще 23 лютого 2022 року прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив про запровадження санкцій проти Російської Федерації й так званих Донецької та Луганської псевдореспублік.

На повномасштабне вторгнення терористичної РФії 24 лютого 2022 року Японія теж відреагувала миттєво. У цей день Фуміо Кішіда оголосив про реорганізацію офісу зв’язку у складі резиденції прем’єр-міністра Японії (скорочено – Кантей) та створення кризового штабу для моніторингу ситуації в Україні.

Як повідомили урядові джерела в суботу 14.10.2023, Японія прагне надати Україні послуги дистанційного медичного обслуговування та технології розумного землеробства, щоб допомогти відродити її економіку та відновити території країни, зруйновані вторгненням росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Kyodo .

Зазначені заходи стануть основою співпраці японських компаній і будуть оприлюднені на зустрічі в Японії на початку 2024 року для сприяння економічній реконструкції в східноєвропейській країні. Надання цифрових медичних послуг дозволить японським лікарям надавати медичну допомогу постраждалим в Україні, надсилаючи їхні УЗД до Японії.

Японія сподівається допомогти Україні з її врожайністю пшениці та соняшнику за допомогою методів землеробства, які використовують датчики та технології штучного інтелекту, які можуть допомогти забезпечити оптимальну кількість води або, наприклад, добрив.

Схожі публікації

Залишити коментар