Музей української діаспори запрошує на лекцію «Василь Кричевський і літературна богема 1920-х»

від Стожари

Місцем зустрічі мистецької і літературної богеми наших 1920-х років став Голлівуд на березі Чорного моря. Саме завдяки кіно зустрілися Василь Кричевський і молоді письменники-футуристи. З цього знайомства народилися відомі фільми, знамениті тексти, веселі містифікації і творча дружба.

З нагоди 150-річчя з дня народження видатного архітектора, художника, колекціонера й засновника відомої української династії Василя Кричевського, Музей української діаспори (м. Київ) запрошує на лекцію літературознавиці Ярини Цимбал «Василь Кричевський і літературна богема 1920-х».

По завершенню лекції всі охочі зможуть переглянути виставку «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень» та ознайомитися з представленими в експозиції орнаментами, ескізами інтер’єрів, зразками книжкової графіки й акварелями Василя Григоровича з колекцій Музею української діаспори, Музею книги та друкарства України й приватного зібрання Ніни Саєнко.

Подія включатиме лекцію, огляд виставки «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень» та напій.

Лекторка: Ярина Цимбал, літературознавиця і редакторка, дослідниця літератури 1920-х років й українського авангарду.

Тривалість події: 90 хв.

Вартість квитка: 150 грн. (квитки можна придбати у касі музею перед подією).

Організатори заходу просять попередньо зареєструватися.

Шановні читачі, звертаємо Вашу увагу, що Музей української діаспори знаходиться в місті Київ, його експозиція знайомить відвідувачів з історією та мистецькою спадщиною українців світу, починаючи з перших переселенців кін. XIX ст., до представників третьої хвилі еміграції, які опинилися за межами батьківщини під час Другої світової війни, та їхніх нащадків. Адреса: вулиця Князів Острозьких, 40Б, Київ, 01015

Поговоримо проце цикл лекцій про видатних українців, які працювали на благо своєї країни, а також тих, хто змушений був її залишити. Що значило для них бути українцями? І що значили вони для нашої держави, її культури та національної ідентичності? Пропонуємо вам познайомитися з обраними героями та поміркувати разом над їхніми життєвими виборами.

Схожі публікації

Залишити коментар