Музей української діаспори запрошує на розмову “Кричевський і Нарбут – творці державного герба України”

від Стожари

З нагоди 150-річчя з дня народження видатного архітектора, художника, колекціонера й засновника відомої української династії Василя Кричевського та в рамках діючої виставки «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень», Музей української діаспори (м. Київ, Україна) запрошує на лекцію про двох геніїв українського мистецтва «Кричевський і Нарбут – творці державного герба України. Контекст і деталі».

Василь Кричевський і Георгій Нарбут – автори проєктів Державного герба України. У чому відмінності їх розробок, який сенс вкладали вони в емблему герба, що було спільного у творчих особистостях цих двох велетнів українського мистецтва й чим вони були абсолютно не схожі? Лекція дасть відповіді на ці питання на тлі яскравого контексту мистецького процесу в Україні першої половини ХХ ст.

По завершенню лекції всі охочі зможуть переглянути виставку «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень» та ознайомитися з представленими в експозиції орнаментами, ескізами інтер’єрів, зразками книжкової графіки й акварелями Василя Григоровича з колекцій Музею української діаспори, Музею книги та друкарства України та приватного зібрання Ніни Саєнко.

Зазначається, що подія включатиме лекцію, огляд виставки «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень» та напій.

Лектор: Данило Нікітін, куратор колекції графіки Національного художнього музею України.

Тривалість події: 90 хв.
Вартість квитка: 150 грн. (квитки можна придбати у касі музею перед подією).

Організатори просять всіх охочих взяти участь у заході, попередньо зареєструватися: https://forms.gle/LskM4ViNmukuniL67

Поговоримо про це цикл лекцій про видатних українців, які працювали на благо своєї країни, а також тих, хто змушений був її залишити. Що значило для них бути українцями? І що значили вони для нашої держави, її культури та національної ідентичності? Пропонуємо вам познайомитися з обраними героями та поміркувати разом над їхніми життєвими виборами.

Схожі публікації

Залишити коментар