Чеські партнери через російську агресію готові підтримати українські громади у питаннях теплозабезпечення

від Стожари

Багато чеських компаній уже співпрацюють з українськими фірмами й прагнуть взяти участь у відбудові України не лише після війни рашистів, а й зараз, під час воєнних дій.

Про це та інше йшлося на зустрічі Голови Держенергоефективності Ганни Замазєєвої із представниками чеського фонду “RSJ Investments” та їхньою компанією-партнером наприкінці серпня 2023. Чеські партнери запевнили у прагненні допомогти Україні та українським громадам стати менш енергозалежними завдяки біоенергетичним проєктам, інформує Держенергоефективності.

Чеський фонд розглядає можливість встановлювати котельні на біомасі в Україні. Масштаби запланованого проєкту вражають: загальна потужність котелень – 80 МВт, а сума інвестицій – понад 12 млн євро. Кінцева мета – забезпечити безперебійне постачання тепла в українських лікарнях та інших установах.

Саме такі проєкти, як, наприклад, котельні на альтернативних видах палива, – одне з актуальних рішень для українських громад. Це змога забезпечити безперебійним теплом, в першу чергу, об’єкти критичної інфраструктури, навіть під час енерготерору росії”, – наголосила Ганна Замазєєва.

Г. Замазєєва представила значний потенціал української біоенергетики, законодавче поле та ті ініціативи, над якими працює команда Агентства, щоб стимулювати залучення інвестицій у цю сферу. Сторони детально пройшлися по всім перепонам, з якими стикаються учасники ринку, та обговорили різні шляхи їх подолання.

За результатами зустрічі учасники домовилися консолідувати зусилля щодо розбудови виробництва тепла з альтернативних видів палива, а також вирощування енергетичних рослин.

Схожі публікації