“Російська культура та загарбницька війна росії проти України” – дискусія у Мюнхені

від Стожари

28 липня у Мюнхені Український центр безпеки та співпраці проведе дискусію – “Російська культура та загарбницька війна росії проти України”. Ключова тема: взаємозалежність культури та політики під час війни.

Про це Інформаційному Порталу української діаспори “Стожари” повідомили організатори заходу.

Як зазначається, ключовою темою дискусії буде “взаємозалежність культури та політики під час війни”.

Захід відбудеться у співпраці з партнерами УЦБС у Німеччині – фондами Friedrich-Naumann-Stiftung für die Freiheit, Thomas Dehler Stiftung та Ukrainischer Verein Augsburg e.V.

Ключові спікери:Аліна Понипалякекспертка Українського центру безпеки та співпраці, кандидатка історичних наук. 
Генріх Ольшовськийпочесний професор полоністики Гумбольдтського університету у Берліні.
Модератор дискусії – Костянтин Грот, кандидат історичних наук, програмний офіцер Фонду Фрідріха Науманна за свободу та Фонду Томаса Делера.
Дискусія відбудеться в гібридному форматі 28 липня з 19:30 по 21:00 за Києвом (з 18:30 по 20:00 за Мюнхеном) Приєднатися до дискусії можна онлайн, в зумі, попередньо зареєструвавшися.

Щодня світ слухає гучні заяви росіян про аполітичність мистецтва та культури, які, за їх словами, не мають стосунку до збройної агресії проти українців. Водночас у літературі “русскіх классіков”, як Пушкін, Достоєвський чи Толстой постійно зустрічаємо імперські ідеї та шовінізм до інших народів – це ті наративи, які століттями формували менталітет росіян і нормалізовували їх імперську політику для вільного світу.

Насправді ж, окрім маніпулювання та пропаганди, російська культура є одним з ключових елементів гібридної війни: недарма одним з кроків окупантів на українських землях є цілеспрямоване винищення та спалення української літератури і наповнення бібліотек російськими творами.. Російський ворог свідомо прагне знищити українську націю, не залишивши місця для власної ідентичності та культури іншого народу.

Схожі публікації

Залишити коментар