Українська влада спрямувала листа Міжнародній морській організації ООН з реальними пропозиціями щодо дії «зернової угоди»

від Стожари

На тлі ведення терористичної війни проти України Росія несе відповідальність за відмову в продовольстві людям, які відчайдушно потребують його по всьому світу, і за сприяння зростанню цін в той час.

Із припиненням дії Чорноморської зернової ініціативи, українська влада спрямувала листа Міжнародній морській організації, яка є профільною установою Організації Об’єднаних Націй, щодо рішення встановити тимчасовий «рекомендований» судноплавний маршрут для збереження поставок продовольства після виходу Росії із «зернової угоди», пише Reuters.

Українська влада спрямувала листа Міжнародній морській організації ООН з реальними пропозиціями щодо дії «зернової угоди»

Мета цього документа – сприяти розблокуванню міжнародного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря, – зазначив у листі перший заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков. Йдеться, зокрема, про намір налагодити морські маршрути поблизу трьох українських портів – Чорноморського, Одеського й Південного, що будуть вести до територіальних вод і виключної морської економічної зони Румунії.

Також українська сторона додала, що розробила «механізм» із надання «гарантій відшкодування збитків», завданих російською агресією, фрахтувальникам, операторам і власникам суден. Як зазначається, «механізм» зможуть пропонувати для комерційних суден, які перебувають у територіальних водах нашої держави або прямують у бік чи з морських портів України для перевезення вантажів.

До цього президент Володимир Зеленський казав, що «зернову угоду» можна продовжити, незважаючи на вихід із неї Росії. Він направив листи главі Туреччини Ердогану і Генсеку ООН Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи чи її аналога в тристоронньому форматі. Однак, Міноборони РФ заявило, що розцінюватиме усі судна, які переміщуються в акваторії Чорного моря до українських портів, як потенційних перевізників товарів військового призначення з 20 липня 2023 року.

Водночас, Україна розглядає і варіант перевезення зерна через територіальні води країн-членів НАТО, Румунії і Болгарії. Це дозволить зменшити ризики ракетних атак зі сторони Росії. Литва та Хорватія запропонували Україні іншу допомогу у разі, якщо РФ все ж не погодиться на продовження чорноморської ініціативи.

Схожі публікації

Залишити коментар