Українська Жіноча Організація в Швеції ініціює заходи до 90-х роковин Голодомору в Україні

від Стожари

До 90-х роковин Голодомору в Україні, Українська Жіноча Організація в Швеції ініціює акцію: «ВШАНУВАННЯ ПАМ´ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНІ 1932 – 1933».

Повідомляється на Фейсбук-сторінці організації.

Український символ пам´яті Голодомору у вигляді факела-свічки подорожуватиме містами Швеції, де є українські громади. В кожному місці перебування символічної свічки проводитимуться заходи: скорботна хода, мітинги, круглі столи, конференції з залученням місцевих урядовців, представників ЗМІ.

Мета заходу – привернути увагу шведської громадськості про Голодомор в 1932–33 роках в Україні, як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки.

Ціль заходу – об´єднати українців в Швеції, зацікавити та залучити українську діаспору в Швеції до загального вшанування 90-х роковин Голодомору в Україні.

Урочисто акція розпочнеться в Стокгольмі 27 серпня 2023 року в рамках святкування Дня Незалежності України. Урочисте завершення відбудеться в Стокгольмі 25 листопада 2023 року.

Проведення акції відбудеться в громадських місцях в містах Швеції згідно списків зголошених учасників.

Графік та дати маршруту смолоскипа складатиметься відповідно до можливостей учасників, враховуючи географічне росташування в Швеції. Час перебування факела в кожному місті 2–3 дні. Час зголошення учасників з 17 липня до 17 серня 2023 року.

Передача факела з міста в місто буде здійснюватись поштою. Якщо міста знаходитимуться поруч, то можна буде передати свічку наприклад, власним транспортом. В пакунку буде: факел, супроводжуюча книга, положення про акцію, банер, інструкція користування факелом та правила техніки безпеки, а також список учасників з поштовими адресами та номерами телефонів учасників. Рідина для розпалювання факела забеспечується представником акції в кожному місті.

Витрати на виготовлення факела, рекламної продукції та дозволи від поліції на проведення акції в Стокгольмі, забеспечує Українська Жіноча Організація. Витрати, які пов´язані з отриманням дозволу від поліції, з пересилкою факела та купівлю рідини для розпалювання – забеспечує учасник акції.

Організатори просять усіх зацікавлених взяти участь в патріотичній естафеті, заповнити реєстраційну форму за посиланням

Схожі публікації

Залишити коментар