Деколонізація України: СКУ та СФУЖО присвятили другу частину діалогів шістдесятникам

Світовий конгрес українців (СКУ) разом зі Світовою федерацією українських жіночих організацій (СФУЖО) провели 9 липня другу частину зустрічі в рамках діалогу про процеси деколонізації України. 

Про це йдеться на сайті СКУ.

Зустріч «Деколонізаційні практики продовження» присвятили шістдесятникам – молодому поколінню українських митців шістдесятих років ХХ століття з яскраво вираженою громадянською позицією.

«Шістдесятники – це голоси свободи, що звучали у невідворотному танці проти знущань тоталітаризму. Запрошуємо Вас продовжити пізнавати нашу історію, вчитися  деколонізації, через мікросвіт українських шістдесятників – молодих людей, які творили нову культуру в час хрущовської «відлиги», – зазначили організатори.

СКУ та СФУЖО наголошують, що це «чудова нагода не лише поглибити свої знання про історію, але й знайти натхнення та нові перспективи».

У програмі відбулося обговорення книги «Бунт проти імперії» з автором роботи Радомиром Мокриком, а також Юлією Кравченко, засновницею і організаторкою Фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху Національного центру «Мала академія наук України». Ініціаторка та модераторка заходу – Наталія Пошивайло-Таулер, віцепрезидентка Світового конгресу Українців.

«Це заглиблення у світ, який всупереч правилам радянського тоталітарного режиму засновувався на принципах солідарності, взаємопідтримки та поваги між непересічними молодими талантами», – підсумовують СКУ та СФУЖО. 

Зустріч відбулася онлайн на платформі Zoom у неділю.

Схожі публікації

Залишити коментар