Український воїн, який втратив ноги на фронті, станцював на сцені в Каліфорнії

Олександр “Терен” Будько, український захисник, який втратив обидві ноги під час російсько-української війни, виступив на сцені в Каліфорнії. Разом з іншими артистами він станцював хореографію Емми Евелін в рамках благодійного заходу у США.

Відповідна інформація опублікована на його сторінці tsvit_terenu в Instagram.

“Ця хореографія про наслідки війни, про народ, про те, які ми незламні, незважаючи на біль та втрати, ми піднімаємо людське життя вище всього, ми цінуємо своїх людей та йдемо до мети, до перемоги! Дякую всім хто допоміг з організацією і підтримкою”, – прокоментував свій виступ українець.

Воїн вийшов на сцену 2 липня – в рамках останнього із чотирьох благодійних перформансів. Спочатку United Ukrainian Ballet виконали класичну “Жизель”, після чого Олександр з іншими колегами по сцені продемонстрували свій танцювальний номер. В кінці уся команда співала гімн України. Глядачі в залі не могли стримати сльози від побаченого.

Своїм виступом учасникам заходу вдалося не лише привернути увагу до війни в Україні, але й зібрати кошти на гуманітарну допомогу.

Крім того, Будько написав лист собі майбутньому, ще до поїздки за кордон. Його він також опублікував у мережі.

“Ти ніколи не танцював до поранення, аж раптом після — змінилося все. Я сподіваюся, що всі репетиції і старання не пройшли даремно, що ти таки показав високий клас на великій сцені і довів, що людина не має меж. Довів, що Україні місце серед великих держав. Довів, що кров, якою зросив землю дала тобі крила!” – йдеться у листі.

Відомо, що Олександр отримав поранення на День Незалежності на Ізюмському напрямку, за півтора тижні до звільнення Харківщини.

“Мій підрозділ розпочав невеликі контрнаступальні дії, завдав превентивний удар по противнику (посміхається). В якийсь момент ми перестали “діставати” росіян з нашої зброї і взяли паузу до наступних вказівок керівництва. Я ліг в окоп та почав засинати. Майже одразу туди прилетів снаряд. За секунду-дві я відчув сильний біль у ногах.

Свідомість не втрачав, тому добре пам’ятаю момент поранення, а також евакуацію та всі ті больові відчуття в ногах. Ще в окопі до мене прийшло усвідомлення, що я без ніг. Свідомість одразу дала зрозуміти, що тепер усе буде по-іншому”, – розповідав він виданню zagoriy foundation.

Проте отримана на фронті травма не заважає 26-річну військовослужбовцю жити повним життям: він пише книгу, займається спортом, знімає ролики для соцмереж та бере участь у соціальних акціях, які допомагають розвивати інклюзію в Україні.

Нагадаємо, 7-річна українка Олександра Паскаль, яка через російський ракетний удар втратила ногу, нещодавно виступила на своїх перших гімнастичних змаганнях після протезування.

Схожі публікації

Залишити коментар