У Парижі за участі канадських та українських музикантів відбувся концерт пам’яті Василя Сліпака

В Культурному центрі України у Франції на Концерті пам’яті Василя Сліпака, який загинув від ворожої кулі 29 червня 2016 року, виступили молоді виконавці сучасної музики з Канади й України.

Про це Культурний центр України у Франції (Centre Culturel d’Ukraine en France) повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Захід відбувся за підтримки Посольства України у Франції, групи Le Vivier (Монреаль), Асоціації електроакустичної музики України, Фонду Василя Сліпака, CIDMA.

«Завдяки сучасним технологіям ми навіть мали змогу почути голос Василя Сліпака, який ніби співав прямо перед нами, у поєднанні з електроакустичною музикою, створеною Аллою Загайкевич», – повідомили у центрі.

Завдяки феноменальному виконанню талановитого скрипаля Іллі Бондаренка цей оригінальний електроакустичний та інструментальний твір став родзинкою вечора.

Цей захід вже всьоме був організований в рамках Міжнародного музичного марафону пам’яті Василя Сліпака WLive завдяки брату Василя, Оресту Сліпаку, який також був присутній на концерті. У своєму виступі він підкреслив, що дуже пишається тим, що цього року в концерті пам’яті його брата беруть участь артисти сучасної музики, адже Василь завжди любив і підтримував новаторство в музиці та з радістю опікувався молодими людьми в цій царині.

Під час концерту глядачі мали можливість ознайомитися з творами, що поєднують інструментальну та електроакустичну музику, які нікого не залишили байдужими завдяки своїй атмосферності й емоційності.

Український культурний центр у Франції висловив подяку всім музикантам, композитору Аллі Загайкевич, монреальській групі та членам міжуніверситетського комітету Vivier, а також їхньому наставнику та куратору проєкту Джеффрі Стоунхаусу, які змогли викликати щирі почуття у кожного присутнього.

Організатори Міжнародного відкритого музичного марафону пам’яті Василя Сліпака: Львівська національна філармонія, Посольство України у Франції, Фундація Василя Сліпака у співпраці з Національною філармонією України.

Схожі публікації

Залишити коментар