Українська школа в Женеві відсвяткувала закінчення навчального року

Свято останнього дзвоника відзначили в Українській школі в Женеві, яка була заснована асоціацією «Українки Швейцарії».

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Ukrainian women in Switzerland. 

За повідомленням, за свій перший рік існування школа École ukrainienne à Genève здобула надзвичайну вагу для місцевої спільноти українців. Цим передусім завдячують висококваліфікованим педагогам, які прийшли у професію з любов’ю до дітей.

Також успіх школи прямо залежить від постійної підтримки й сприяння з боку коаліції друзів нашої асоціації «Українки Швейцарії». Саме вони допомагають посилювати сильні сторони школи, покращувати якість освітнього процесу та його матеріального забезпечення.

«Постійна представниця України в Женеві Permanent mission of Ukraine in Geneva, пані Євгенія Філіпенко, однією фразою влучно описала нашу Школу як «маленьку Україну всередині Швейцарії». Це визнання підкреслює нашу унікальну роль у відтворенні української культури, мови та традицій в іноземному середовищі. Ми є амбасадорами української спадщини, розкриваючи її швейцарському суспільству та зміцнюючи його зв’язки з Україною», – йдеться в дописі.

В асоціації наголосили, що гуртування спільноти навколо ключових цінностей є надзвичайно важливим аспектом діяльності нашої асоціації. У першу чергу, це – україномовна освіта у Швейцарії, яка надає нам змогу зберегти і передати українську ідентичність наступним поколінням. А також це – взаємоповага, де кожен член спільноти почувається важливим: як учні, педагоги й батьки, так і вся команда високопрофесійних волонтерів, які альтруїстично інвестують свій час у суспільно корисну справу. Визнання талантів та внеску кожної особистості допомагає розкривати її потенціал та творити командну синергію.

Асоціацією «Українки Швейцарії» побажала українській школі в Женеві успіхів і процвітання та ще багато-багато свят останнього дзвоника.

Схожі публікації

Залишити коментар