Грузинський літній табір в Кахетії прийме майже пів сотні українських дітей

У готельному комплексі Akhasheni wine and Spa Resort в Кахетії за сприяння Посольства Грузії в Україні та всебічної підтримки Державної молодіжної агенції Грузії відбулося відкриття тижневого літнього табору для 46 українських дітей з Львівської області.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Посльства.

За повідомленням, з теплими привітаннями до українських дітей звернулись поважні гості: заступник Міністра культури, спорту та молоді Грузії/діючий Голова державної молодіжної агенції пан Irakli Giviashvili, заступник Голови Парламенту Грузії/Голова групи міжпарламентської групи дружби Грузія-Україна пан Арчіл Талаквадзе, заступник Міністра закордонних справ Грузії пан Teimuraz Janjalia, депутат Парламенту Грузії від Гурджаані пан David Songulashvili.

Під час офіційної церемонії Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Олександр Шульга зауважив, що в довоєнні часи дітей звідусіль на літній відпочинок приймала сонячна та гостинна Херсонщина. І всім було вдосталь теплого Азовського моря біля Генічеська та Чорного біля Скадовська, сонця і фруктів в Лазурному та Залізному Порту, а лагідний Дніпро біля Олешок зустрічав спортсменів та любителів річкових пригод. Проте, жорстока війна, розв’язана варварською Росією, зірвала ці літні плани, а терористичний акт російських воєнних злочинців з керованим підривом Каховської ГЕС призвів до екологічної катастрофи, наслідки якої ще багато років будуть вдаватись взнаки.

Користуючись нагодою український дипломат подякував за підтримку та допомогу братньому грузинському народу, уряду Грузії та місцевим органам влади, депутатам Парламенту Грузії та місцевих рад, а також висловив впевненість, що після беззаперечної перемоги України всі діти, всіх національностей, зможуть безпечно відпочивати і на обох берегах Дніпра, і в Українському Криму, і не тільки в гостинній грузинській Кахетії, але й на суверенній території Грузії в Абхазії та Цхінвальському регіоні.

Схожі публікації

Залишити коментар