47 українців отримали премію ДонорUA Awards2023

47 українців-донорів крові стали лауреатами щорічної премії ДонорUA Awards.

Про це пише ДонорUA.

Відзначили тих донорів, які здали понад 40 доз цільної крові або понад 60 доз плазми.

Зазначається, що є серед лауреатів і один Заслужений донор, який за своє життя здав компоненти крові понад 100 разів. Пан Олександр — у війську, тож відвідати церемонію не зміг, проте свою нагороду отримає поштою.

«Ми хочемо відзначити внесок людей, які зробили донорство важливою частиною свого повсякдення. … Люди продовжувати регулярно здавати кров попри обстріли та блекаути — їм не була потрібна чиясь увага, аби допомагати», — розповідають організатори.

Розповідається, що кожен донор чи донорка подарували шанс на одужання більш ніж сотні осіб, зокрема діткам і військовим.

Відомо, що на початку повномасштабного вторгнення європейські партнери пропонували підтримати Україну компонентами крові, але держава досі забезпечує себе ними сама.

Почесний донор України — державна відзнака, яку отримують громадяни, котрі безоплатно здали кров або її компоненти у кількості 40 і більше разових максимально допустимих доз. Детальніше про те, як отримати звання і що це дає донору, читайте у статті.

ДонорUA Awards — щорічна премія, якою нагороджують заслужених, почесних, регулярних донорів і донорів-амбасадорів. Захід традиційно присвячується Всесвітньому дню донора, що відзначається 14 червня.

Схожі публікації

Залишити коментар