Марш Вишиванок у Торонто

від Стожари

У четвер, 18 травня, українська громада Торонто відгукнулася на запрошення Конґресу Українців Канади – відділ Торонто взяти участь у Марші Вишиванок.

Сотні людей зібралися у традиційній українській околиці, щоб пройти близько 3 кілометрів до пам’ятника Лесі Українки у Хай Парк, щоб відзначити Всесвітний День Вишиванки.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав’єр Апонюк Савич.

Очолив ходу голова КУК Торонто Петро Штурин та Генеральний Консул України в Торонто Олександр Шевченко.

По прибутті колони до вищезгаданого пам’ятника отець Богдан Чолій від УГКЦ очолив молитву, а потім до присутніх звернулися голова комітету «Станьмо з Україною» КУК Торонто – Маркіян Швець, консул України в Торонто Олександр Шевченко, Міністр у справах громадянства та мультикультуралізму провінції Онтаріо, шановний Майкл Д. Форд, депутат провінції Онтаріо Кріс Гловер, Тарас Багрій – голова Онтарійської Провінційної Ради КУК та голова KUK Торонто Петро Штурин.

На завершення заходу потішили присутніх своїми чудовими голосами учениці школи Святого Димитрія, які виконали державні гімни Канади та України.

Схожі публікації

Залишити коментар