ЮНІСЕФ надало Україні ще шість автомобілів-рефрижераторів для транспортування вакцин у регіони країни

від Стожари

Російська геноцидна війна впливає також і на здоров’я українських громадян – йдеться не лише про очевидні ризики на кшталт контузій та травм, а й про довгострокові наслідки. Важливо, що в такий важкий період Україна отримала ще шість автомобілів-рефрижераторів для транспортування вакцин до всіх регіонів країни, які надійшли від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Ефективність вакцин, з-поміж іншого, залежить від умов зберігання та транспортування. Міжнародні партнери, зі свого боку, сприяють зміцненню інфраструктури холодового ланцюга, щоб діти в Україні гарантовано отримували якісні вакцини. Вантажівки відповідають найвищим міжнародним стандартам для транспортування різних видів вакцин за температури +2…+8°C. Кожен із шести автомобілів оснащений інноваційною системою охолодження об’ємом 28 кубічних метрів і приладами контролю температури та може перевозити до 5 млн доз вакцин проти COVID-19 та вакцин, передбачених Національним календарем профілактичних щеплень.

Після початку повномасштабної війни ми мали зниження рівня охоплення рутинними щепленнями на 95%. Але зараз спостерігаємо позитивну динаміку, бо темпи вакцинації поступово зростають. Це хороший сигнал, адже в нинішніх умовах захист від інфекційних хвороб особливо важливий. Наші медики і вся система охорони здоров’я роблять усе можливе, щоб якомога більше українців мали доступ до вакцин. І ми надзвичайно вдячні нашим партнерам за їхню допомогу – від надання препаратів та холодового обладнання до навчань медиків та ремонту наших лікарень”, – зазначив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, близько 4,3 млн українських дітей через напад РФ стали вимушеними переселенцями.
Нещодавно, британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум відвідав Україну.

Схожі публікації

Залишити коментар