Український стартап Respeecher отримав нагороду The Webby Awards: Чому ж українці навчили штучний інтелект?

Український стартап Respeecher отримав нагороду The Webby Awards, за найкраще використання AI/ML (штучного інтелекту та машинного навчання).

Про це повідомила команда Respeecher.

«Ця нагорода є “Оскаром” інтернет-премій, тому ми раді бути в списку цьогорічних переможців», – йдеться в повідомленні.

Проєкт, з яким команда перемогла на The Webby Awards – перша в історії AI-аудіокнига, створена спільно з YouTube-каналом Jolly. Це автобіографічна книжка зірки YouTube Джоша Керота, яка стала бестселером на Amazon. У 2022 році її перетворили на аудіокнигу, записану за допомогою ШІ, навченого говорити голосом Джоша.

Варто зазначити, Премія Webby Awards (Webbys) – нагорода за досягнення в інтернеті, яка щорічно вручається Міжнародною академією цифрових мистецтв і наук. Суддівський орган складається з понад трьох тисяч галузевих експертів та технологічних новаторів. Категорії, в яких змагаються претенденти на номінацію, включають веб-сайти, рекламу та ЗМІ, онлайн-фільми та відео, мобільні сайти та програми, соціальні мережі.

Нагадаємо, нейромережа ChatGPT відтепер доступна в Україні.

Також стало відомо, що Європейський Союз виділяє €17,4 млн на цифровізацію та запускає проєкт «Цифрова трансформація для України» (DT4UA).кту

Схожі публікації

Залишити коментар