У Кельні запрацював український паспортний сервіс

У німецькому Кельні розпочав роботу відокремлений підрозділ державного підприємства ”Документ”, який допомагатиме вимушено переміщеним українцям у вирішенні питань з паспортними документами.  

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

“Державна міграційна служба МВС продовжує розширювати географію надання послуг ДП “Документ”. Вісім програмно-технічних мобільних комплексів – спеціально облаштованих мікроавтобусів білого кольору із символікою “Паспортний сервіс” – розпочали свою роботу у ще одному місті Німеччини – Кельн”, – ідеться у повідомленні.

Мобільні комплекси розташовані за адресою: Breslauer Platz, Köln, 50668.

Графік роботи центру: понеділок – субота, з 9:00 до 18:00.

Обслуговування відвідувачів у Кельні здійснюється виключно за попереднім записом до електронної черги на сайті “Паспортного сервісу”.

Громадяни України можуть отримати у Кельні такі послуги: оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого); обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання); обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності); одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки; обмін посвідчення водія; страхування.

У МВС звертають увагу, що станом на 21 квітня ДП “Документ” не має повноважень на оформлення документів громадянам, які виїхали за кордон на постійне проживання і мають відповідну відмітку в паспорті. Їхніми питаннями займаються виключно в закордонних дипломатичних установах.

Всю актуальну інформацію щодо роботи центру у Кельні та консультацію з будь-яких питань можна отримати у приватних повідомленнях на офіційній сторінці “Паспортного сервісу”.

У МВС нагадують, що підрозділи “Паспортного сервісу” вже доступні:

  • також в Німеччині – у Берліні,
  • у чотирьох містах Польщі (Варшава, Краків, Ґданськ, Вроцлав),
  • у Туреччині (Стамбул),
  • Словаччині (Братислава),
  • Чехії (Прага).

Схожі публікації

Залишити коментар