СКУ опублікував розслідування: У Європі виявлено десятки мап з «російським» Кримом

Українець Микола Голубей, який проживає у Німеччині, розшукав у європейських магазинах десятки політичних мап, на яких Крим та низку областей України зображено повністю або частково «російськими». 

Відповідні результати дослідження опублікував Світовий конгрес українців (СКУ).

Зауважується, що некоректні зображення містять ледь не всі види мап: від дитячих розважальних – до точних карт для професіоналів, від настінних декоративних – до дорожніх путівників.

«Крим, Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області зображуються, частково або повністю, частиною РФ або як «спірна територія». Вся ця продукція суперечить нормам міжнародного права, офіційному зображенню України в ООН та Євросоюзі, а також офіційним позиціям європейських країн, Великої Британії та США, які підтримують територіальну цілісність України», – повідомив СКУ.

Ситуацію прокоментував віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній Європі Павло Садоха.

«У березні цього року, під час з’їзду російського союзу промисловців і підприємців путін заявив, що росія має багато друзів у західних країнах. Напевне, він мав на увазі не тільки економічні зв’язки. Українські громади в Європі є свідками праці російських агентів у різних сферах, зокрема, освіті, туризму тощо», – сказав він.

Регіональний віцепрезидент СКУ наголосив, що завдяки небайдужим українцям в країнах ЄС дедалі більше вдається виявляти підручники, карти туристичні брошури, де, для прикладу, Крим позначається як територія росії. Спільними зусиллями МЗС та українських громадських організацій в країнах ЄС, в тому числі членів СКУ, вдається виправляти такі «помилки», через офіційні звернення до відповідних міністерств чи приватних інституцій».

Павла Садоха додав, що важливо й надалі заохочувати українців за кордоном виявляти випадки російської пропаганди. СКУ завжди готовий реагувати та таким чином зменшувати вплив росії на Західні суспільства. 

Нагадаємо, раніше МЗС Великої Британії заявляло: єдиним способом закінчення війни РФ проти України є деокупація Криму.

Схожі публікації

Залишити коментар