Комісія ООН не виявила геноциду в Україні: У Нью-Йорку люди вийшли на мітинг проти такого рішення

Українці Нью-Йорка (США) зібралися на мітинг у Bowling Green Park, протестуючи проти висновків Незалежної міжнародної комісії ООН, яка не знайшла доказів геноциду у діях росії в Україні.

Про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство у Нью-Йорку.

«Українці Нью-Йорка, обурені заявами Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування злочинів рф в Україні, яка не спромоглась знайти доказів геноциду у діях terrorussia, зібрались на мітинг у нью-йоркському Bowling Green Park аби рішучо заявити про незгоду з твердженнями представників цієї комісії та закликати світ розплющити очі й нарешті належно підтримати Україну», – йдеться в дописі.

ГКУ подякувало організаторам – Артуру Згурову, Bowling Green Association President Arthur Piccolo та всім учасникам цієї яскравої й мирної протестної акції.

Нагадаємо, Незалежна міжнародна комісія ООН із розслідування порушень в Україні наразі не встановила, що росія здійснює в Україні геноцид. Однак вона помітила деякі аспекти, які «можуть викликати питання щодо цього злочину».

4 березня 2022 року Рада з прав людини ООН ухвалила резолюцію 49/1 “Про становище у сфері прав людини в Україні, що склалося внаслідок російської агресії”. Відповідно до цієї резолюції, було засновано Незалежну міжнародну комісію з розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар