Шанувальників відомої в Бразилії української поетеси Віри Вовк запрошують на вечір пам’яті «”І серед горя радіти”. Пам’яті Віри Вовк – Українки Бразилії»

від Стожари

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) запрошує  усіх шанувальників поезії Віри Вовк, а також тих, хто хотів би довідатися більше про українську поетку Бразилії  на  вечір «”І серед горя радіти”. Пам’яті Віри Вовк – Українки Бразилії» та презентацію посмертної збірки письменниці. На заході  спогадами про особливу людину поділяться її друзі, колеги та шанувальники.

До Всесвітнього дня поезії

Що?«”І серед горя радіти”. Пам’яті Віри Вовк – Українки Бразилії» (Вечір пам’яті та презентація посмертної збірки письменниці)
Де?Актова зала головного корпусу Львівської політехніки (місто Львів, вулиця Степана Бандери, 12, 2-й поверх)
Коли?22 березня 2023 року, початок о 16:00
ОрганізаториМіжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК),  Народний дім «Просвіта» Національного університету «Львівська політехніка», Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла УГКЦ

Віра Вовк — видатна українська письменниця, перекладачка та науковиця, яка більшу частину свого життя провела за кордоном, але про рідний край не забувала ніколи. Вона — Українка Бразилії, людина неймовірного оптимізму й працелюбності, а ще — велика подруга МІОКу. Наш захід до Всесвітнього Дня поезії «”І серед горя радіти…”. Пам’яті Віри Вовк – Українки Бразилії» — ода життю сильної жінки, мисткині та наставниці. Спогадами про особливу людину поділяться її друзі, колеги та шанувальники.

На вечорі лунатиме музика і звучатимуть вірші. «P&P Quintet» Гарнізонного храму свв. ап. Петра і Павла (УГКЦ) та Струнний квартет «Поліфонія» Народного Дому «Просвіта» Львівської політехніки виконають композиції високого стилю, які так любила Віра Вовк. 

Друзі письменниці – художник, історик і теоретик мистецтва Роман Яців, настоятель Собору Святого Юра о. Роман Кравчик, художниця й культурна діячка Зоя Лісовська (Швейцарія), письменники Анджей Ходацький і Тадей Карабович (Республіка Польща), приятелька Віра Білевич і директорка МІОКу Ірина Ключковська – поділяться спогадами про свою приятельку. Прозвучать слова Ректора Національного університету «Львівська політехніка» проф. Юрія Бобала та настоятеля Гарнізонного храму о. Тараса Михальчука.

А ще побачимо рідкісні світлини з приватних архівів і, звісно, послухаємо поезії Віри Вовк – зокрема з її першої посмертної збірки «Героїка».

Запрошуємо всіх шанувальників творчости Віри Вовк, а також тих, хто хотів би довідатися більше про українську поетку Бразилії, до Актової зали головного корпусу Львівської Політехніки. Плекаємо надію, що цей вечір пам’яті сповнить вас силою та завзяттям ніколи не впадати у відчай, надто в цей непростий час московсько-української війни.

За деталями просимо звертатися на електронну скриньку МІОКу: [email protected].

ЗМІ просимо звертатися на [email protected] та за телефоном: +38(032)258-01-51.

Схожі публікації

Залишити коментар