Чотири мушкетери сучаного рашизму

У 2023 році у час понад річної боротьби України з рашистськими військами Міжнародна федерація фехтування оголосила, що дозволить російським та білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях. Це шокувало чимало людей. Особливо в Україні.

Але ж чи було це несподіванкою? Напевно або ж ні?! Враховуючи російський слід у міжнародному управлінні фехтуванням, то це лишень було питанням часу.

Чому ж така прихильність Міжнародної федерації фехтування до російських та білоруських спортсменів?

Відповідей достатньо, а я маю наступну. Ця історія майже за романом Дюма про Д’Артаньяна та трьох мушкетерів. Тільки суть сьогодення ганебніша. У цій історії головні ролі грають: томас бах, алішер усманов, станіслав поздняков, давид душман. До цих акторів можна додати ще й П’єра де Кубертена. Але він жив у інший час (однак встиг заплямувати себе співпрацею з нацистами).

Що їх всіх об’єднує? Фехтування? Так (бах – олімпійський чемпіон з фехтування 1976 року, усманов – був членом збірної срср з фехтування, колишній очільник Міжнародної федерації фехтування, поздняков – олімпійський чемпіон, колишній очільник Європейської конфедерації фехтування, душман – чемпіон срср з фехтування, тренер в Німеччині), це лишень коротенькі відомості про їх фехтувальне життя.

Історія, що об’єднала цих «мушкетерів»  бере початок трохи раніше ніж сьогодні та має своє особливе «забарвлення».

Отже, рушаймо у 60-ті роки ХХ століття. У цей час до срср приїхав перукар!!! з Німеччини Єміль Бек. Він мав мрію стати фехтувальником та відкрити власну школу. В срср Бек зустрівся й навчався у тренера збірної Давида Душмана. Невдовзі Бек повернувся додому й відкрив школу фехтування у містечку Таубербишофсхайм.

Це напевно магія? Бо виявляється це містечко, де відкрили школу фехтування було поряд з містом Вюрцбург, де народився Томас Бах! Саме у школі Бека тренувався Бах.

У 2015 році Душман був гостем Баха у штаб-квартирі Міжнародного олімпійського комітету, де отримав від президента МОК та від тоді ще президента Міжнародної федерації фехтування усманова подарунки.

У 2020 році вже Томас Бах отримав подарунок від усманова.

На аукціоні за майже 9 мільйонів доларів, якийсь невідомий купив цінний для олімпійської історії артефакт – маніфест П’єра де Кубертена. Потім цей рукопис, якимсь дивним чином опинився в усманова, який його подарував МОК. ЗМІ про це писали й шаленіли від такої щедрості рашиста. А Бах не тямив себе від радості отримати такий подарунок й засипав свого друга компліментами.

Бах та усманов як пишуть ЗМІ дуже близькі друзі. Напевно їх об’єднує не лише фехтування.

Таким чином мене не здивувало, а обурило, рішення Міжнародної федерації фехтування допустити рашистів до участі у змаганнях. Бо ж як і у любительському боксі, яку очолює росіянин, лобіюють та захищають інтереси терористів, вбивць, мерзотників, а не спортсменів.

Шкода, що український спортивний топ-менеджмент «прогавив» таке рішення міжнародної спортивної організації.

Схожі публікації

Залишити коментар