На кордоні з Румунією відкрито новий пункт автопропуску

На українсько-румунському кордоні відкрили новий автомобільний пункт пропуску.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтерграції.

У Чернівецькій області запрацював новий автомобільний пункт перетину кордону із Румунією «Дяківці – Раковець». Він працює цілодобово.

Запланована добова пропускна спроможність – до 300 автомобілів, десять автобусів, 1550 осіб, зокрема 500 пішоходів.

Тут передбачено шість смуг руху для оформлення транспортних засобів та окрема для осіб, які перетинають кордон пішки. У найближчий час пункт контролю облаштують для оформлення вантажів. Наразі через КПП «Дяківці – Раковець» можуть їхати тільки порожні вантажівки.

У Мінреінтерграції відзначили, що для виїзду в Румунію українці можуть скористатися такими пунктами перетину державного кордону, які функціонують в умовах воєнного стану:

  •  «Солотвино – Сігету Мармацієй». Пункт працює цілодобово. Дозволяється пропуск пасажирських автотранспортних засобів до 3,5 тонни, а також легкових автомобілів і пішоходів.
  • «Порубне – Сірет». Пункт працює цілодобово. Дозволяється пропуск пасажирських автотранспортних, вантажних засобів, а також пішоходів.
  • «Дякове – Халмеу». Пункт працює цілодобово. Дозволяється пропуск пасажирського, вантажного автотранспорту, пасажирських автобусів, легкових автомобілів і пішоходів.
  • «Красноїльськ – Вікову де Сус». Пункт працює з 08:00 до 20:00. Дозволяється пропуск пасажирських автотранспортних засобів до 3,5 тонни та перехід у пішому порядку.
  • «Рахів». Створений для впорядкування діяльності міжнародного пункту пропуску через державний кордон з Румунією для залізничного сполучення «Ділове». Пункт працює цілодобово, але лише на період дії воєнного стану та 90 днів після його припинення або скасування. Дозволяється пропуск пасажирів шляхом залізничного сполучення.
  • «Вадул-Сірет – Вікшани». Пункт працює цілодобово. Дозволяється пропуск пасажирів та вантажів шляхом залізничного сполучення.

Схожі публікації

Залишити коментар