«Письменники Києва»: У WikiUA триватиме тематичний тиждень

До 28 лютого у Вікіпедії українською мовою триватиме тематичний тиждень з написання статей про письменників Києва. Досвідчених редакторів та новачків заохочують створити нові і покращити наявні статті у Вікіпедії.

Ініціатор тижня — Київська міська організація Національної спілки письменників України. Технічно оформити тиждень і організувати спільноту редакторів допоміг співзасновник «Вікімедіа Україна», активний редактор Вікіпедії Юрій Пероганич.

«Наша спілка піклується про розвиток української літератури, дбає про захист української мови, збереження духовної спадщини. Ми звернули увагу на Вікіпедію, як на потужний інструмент збереження і поширення інформації про членів спілки, їх творчих надбань. Сподіваємося, що наш досвід і приклад буде використаний іншими обласними організаціями НСПУ» – зауважує Голова Правління КО НСПУ, дитяча поетеса Марія Морозенко.

Варто зазначити, Вікіпедія — це вільна енциклопедія, яку може редагувати кожен. Вона існує завдяки тому, що добровольці у свій вільний час додають в неї інформацію про цікаву їм особу, подію чи інші речі. Час від часу проводяться акції із закриття прогалин у певних темах — тематичні тижні.

Для зручності учасників, на сторінці проєкту у Вікіпедії виведено список статей до написання. Зокрема це статті про письменників, про яких є статті в Енциклопедії сучасної України. Також можна написати чи покращити статті про пов’язані з Києвом літературні фестивалі, премії, енциклопедичні значущі твори київських письменників чи зробити оглядову статтю «Письменники Києва», в якій також є потреба.

Юрій Пероганич зазначає: «В українській Вікіпедії вже є понад півтисячі статей про письменників Києва, проте про близько двохсот теперішніх і колишніх членів КО НСПУ статті поки що відсутні, а багато наявних статей містять неповну або застарілу інформацію. Тому й проводимо тематичний тиждень, щоб заповнити ці прогалини».

Долучайтеся!  Найактивніші учасники будуть відзначені пам’ятними подарунками.

Схожі публікації

Залишити коментар