У Парижі відкриють виставку «Україна: рік незламності, культура супротиву»

У культурному просторі Grand Palais Immersif у Парижі 20 лютого, до роковин повномасштабного російського вторгнення в Україну, відбудеться відкриття всесвітньо відомої виставки «Україна: рік незламності, культура супротиву».

Анонс події розміщено на сайті Grand Palais Immersif.

Відвідувачі виставки зможуть зануритися у найважливіші шедеври двох великих українських митців – українського поета, художника та філософа Тараса Шевченка та української художниці наївного мистецтва Марії Примаченко.

Виставка «Україна: рік незламності, культура супротиву», яку вперше було представлено на Українському фестивалі Bloor West Village в Торонто у вересні 2022 року, створена Kostyuk Productions та Першим благодійним театральним фондом у співпраці з Національним музеєм Тараса Шевченка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Телемережі Контакт TБ та Міжнародного фонду «Відродження».

У створенні проекту брали участь продюсери – Валерій Костюк та Наталія Делієва, Креативна директорка RockNLight Multimedia Таїсія Пода та композитор Тимур Полянський.

Партнери заходу в м.Париж, Франція: Культурно-інформаційний центр Посольства України у Франції, Асоціація друзів української культури у Франції та Канадський культурний центр у Франції.

Виставку можна буде відвідати безоплатно (за наявності реєстрації) лише протягом одного дня – в понеділок, 20 лютого, 2023 року.

Схожі публікації

Залишити коментар