Єврокомісія запропонувала приєднати Україну до зони роумінгу ЄС

Єврокомісія пропонує ухвалити положення про роумінг до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Таке рішення наблизить Україну до приєднання до зони вільного роумінгу ЄС.

Про це повідомили у пресслужба Єврокомісії.

«Європейська комісія ухвалила пропозицію внести питання роумінгу до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», — йдеться у повідомленні.

Відзначається, що коли рішення буде ухвалене українським туристам більше не доведеться платити додаткові кошти за користування мобільним телефоном під час подорожей до ЄС, а мандрівники з ЄС матимуть такі ж права під час відвідування України.

Пропозицію буде розглянуто Радою Європейського Союзу. Темпи, якими Україна буде інтегрована у внутрішній ринок ЄС для роумінгу, залежатимуть від темпів імплементації відповідного законодавства ЄС в Україні.

Зауважимо, що внесення України до зони безплатного роумінгу ЄС є одним з основних пунктів оновленого Плану пріоритетних дій, який є дорожньою картою повного впровадження Поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС та подальшої інтеграції України до Єдиного ринку ЄС. Крім цього, цей випадок – перший випадок розширення дії режиму внутрішнього ринку ЄС на Україну.

Нагадаємо, торік у вересні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму щорічному зверненні «Про становище Союзу» заявила, що Україна приєднається до зони безкоштовного роумінгу Європейського Союзу.

А до цього 24 європейські оператори мобільного зв’язку та три українські підписали спільну заяву про забезпечення доступного та безоплатного роумінгу під час міжнародних дзвінків ЄС-Україна.

Схожі публікації

Залишити коментар