Мер Парижу Анн Ідальго привезла до Києва генератори

Вдруге до Києва з візитом приїхала мер Парижа Анн Ідальго та подарувала столиці 10 генераторів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Твітері , також про візит розповів мер Києва Віталій Кличко. 

«Мер Парижа Анн Ідальго виступає в сесійній залі Київради. Вона вдруге за час повномасштабної війни відвідує столицю України. Делегація прибула з допомогою – передали нашому місту 10 генераторів. Пані Ідальго заявила, що громадяни Європи, громадяни Франції, громадяни Парижа будуть поруч з українцями до перемоги», — зазначив пан Кличко у Телеграмі. 

«Сьогодні я йшла містом, що вистояло. Київ чинить опір. Як і вся Україна. Вона протистоїть, незважаючи на холод, на бомбардування, незважаючи на обмеження, оплакуючи загиблих. І ми розділяємо цю тугу з вами, вшановуючи їх», – сказала Анн Ідальго.

Анн Ідальго зазначила, що хоче таким чином підкреслити дружні зв’язки між Києвом і Парижем, а продемонстрована Україною мужність, викликає повагу, тому Київ завжди може розраховувати на підтримку. 

Віталій Кличко розповів, що подаровані генератори будуть встановлені у школах та пунктах обігріву.

Варто зазначити, вперше пані Анн Ідальго приїхала до Києва у квітні 2022 року. 22 березня міська рада Парижа символічно надала Києву статус «почесного громадянина», це перший випадок присвоєння цього статусу іншому місту. 

Нагадаємо, нещодавно мер столиці Франції Анн Ідальго змінила свою думку і виступила проти того, щоб російські спортсмени змагалися у Олімпійських іграх 2024 року у Парижі.

Схожі публікації

Залишити коментар