Єврокомісія збільшить підтримку української електромережі, — Урсула фон дер Ляєн

від Стожари

ЄС надасть Україні 2400 додаткових генераторів на додачу до тих трьох тисяч, які наша держава вже отримала від початку повномасштабного вторгнення РФ

Про це на брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Ми також підтримуємо українську електромережу і робимо так, щоб електрика надходила попри всі атаки. Це все дуже практична річ. Сьогодні я можу сказати, що ми надаємо 2400 додаткових генераторів до попередніх 3 тисяч, що надійшли від початку війни“, – сказала фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що Брюссель запрошує Україну до своєї енергетичної платформи, щоби разом купувати газ. Також, за її словами, ЄС працює над середньостроковими і довгостроковими енергетичними перспективами.

Разом з тим, президентка Єврокомісії зазначила, що через санкції ЄС проти російського енергетичного сектору РФ щодня втрачає €160 млн.

“Наші санкції здійснюють корозію російської економіки: через запровадження стелі цін на нафту РФ країна вже втрачає €160 млн на день. І тиск буде більший. Ми з партнерами з Великої сімки додамо ще одну граничну ціну на нафтопродукцію”.

Вона заявила, що ЄС змушує Володимира Путіна платити за “цю жорстоку війну”: до початку повномасштабного вторгнення європейські посадовці попереджали про значну ціну, яку заплатить російська економіка у разі початку воєнних дій. 

Так, Урсула фон дер Ляєн сподівається, що до 24 лютого 2023 року – до річниці початку повномасштабної агресії РФ проти України, вже буде запроваджено 10-й пакет санкцій ЄС проти Росії. 

“На річницю початку цієї повномасштабної навали у нас буде десятий пакет санкцій (ЄС проти Росії, – ред.)” – зазначила вона.  

За її словами, росія буде змушена заплатити за руйнування, які вона спричинила, і даватиме кошти на відновлення України.  

“Тобто, російські державні кошти підуть на благо України. Як це зробити – ми визначаємося”, – резюмувала фон дер Ляєн.

Схожі публікації

Залишити коментар