Мінфін отримав міжнародну нагороду Risk Awards 2023

Міністерство фінансів України отримало міжнародну нагороду Risk Awards 2023 у номінації «Ризик-менеджер року з суверенних активів».

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За інформацією, нагороду від авторитетного видання Risk.net. отримали за ефективну роботу команди Міністерства фінансів у сфері:

  • управління державним боргом,
  • продовження активної співпраці з інвесторами в українські активи в умовах повномасштабної війни.

Зазначається, що за декілька днів після початку повномасштабного вторгнення було проведено перший аукціон з продажу військових облігацій.

Завдяки щотижневому проведенню аукціонів ОВДП до держбюджету було залучено понад 7 млрд доларів станом на кінець 2022 року.

Окрім того, в серпні 2022 року було досягнуто угоди з інвесторами щодо продовження строку погашення всіх 13-ти серій державних єврооблігацій та відстрочення купонних платежів на два роки, що дозволило заощадити близько 6 млрд доларів для фінансування першочергових потреб України.

Ці заходи, разом із пільговим фінансуванням від країн-союзників і міжнародних організацій, дозволили Україні стабілізувати фінансову систему та запобігти кризі ліквідності. 

«Угода, яку ми досягнули з інвесторами в державні єврооблігації України в серпні минулого року – це найшвидша угода, яка коли-небудь досягалася між сувереном і кредиторами. Причина в тому, що ми підтримували постійний контакт з інвесторами протягом усієї війни та врахували отриманий зворотній зв’язок перед тим, як приймати рішення про початок транзакції», – розповів Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Директор боргових ринків регіону CEEMEA в BNP Paribas Борис Матяш, коментуючи нагороду, зазначив, що гудвілл (ділова репутація), який Україна заробила протягом останніх декількох років, співпрацюючи з інвесторами, став ключовим фактором у досягненні угоди з інвесторами в минулому році.

«Це допомогло Україні мобілізувати фінансові ресурси швидко та ефективно, отримавши широку підтримку від інвесторського співтовариства, та вивільнити бюджетні ресурси в часи, коли це потрібно найбільше. Таким чином, це дає країні можливість продовжувати функціонувати та відбудовувати країну задля процвітаючого майбутнього народу України», – сказав Матяш. 

Схожі публікації

Залишити коментар