Українців Сіднею та друзів України запрошують доєднатися до мітингу “Звільніть Леопардів”

від Стожари

24 січня, біля консульства Німеччини в Сіднеї, відбудеться акція “Звільніть Леопардів” з вимогою передати танки українській армії.

Про це йдеться у повідомленні Австралійської федерації українських організацій (AFUO).

“Австралійська Федерація Українських Організацій (AFUO) приєдналася до глобальних закликів до Німеччини припинити коливатися щодо надсилання танків Leopard або дозволу іншим країнам зробити це, і надати їх Україні зараз, щоб зупинити російську агресію, припинити страждання українського народу та відновити мир і міжнародне верховенство права”, – йдеться у повідомленні.

Пан Стефан Романів, Кавалер Ордену Австралії (OAM), співголова Союзу Українських Організацій Австралії (AFUO), сказав: «позитивне завершення цієї злочинної війни залежить від дій зараз. В Україні продовжують гинути невинні мирні жителі, останнім часом у Дніпрі. Скільки українцям ще доведеться вмирати, залишати свої домівки чи жити без тепла, світла та води?».

За його словами, «аргументація Німеччини про те, що безпека німецького народу буде скомпрометована, якщо вони відправлять Leopards в Україну, є глибоко помилковою. Як зміцнюється безпека Європи, якщо Путіну дозволено вести загарбницьку війну в 21 столітті? Як це завадить Путіну вимагати, щоб країни Балтії, Фінляндія та Польща були частиною російської сфери впливу? «Відправка «Леопардів» в Україну не є ескалацією війни. Це допоможе покласти край і забезпечити безпеку в європейському регіоні, в тому числі для Німеччини».

Він також додав, що саме Німеччина несе історичну відповідальність за забезпечення вільної та незалежної України. Семе Німеччина має бути прикладом та центром у визначенні європейської відповіді на агресію», – додав він.



Схожі публікації

Залишити коментар