Київ і Копенгаген стануть містами-побратимами

Мер Києва Віталій Кличко та його колега з Копенгагена Софі Хесторп Андерсен обговорюють угоду про побратимство між столицями України і Данії. Документ передбачає, зокрема, співпрацю у реконструкції та містобудуванні. Угода буде розрахована щонайменше на три роки.

Про це повідомили на сайті Економічного управління муніципалітету Копенгагена.

Зазначається, що міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до мера Копенгагена Софі Хесторп Андерсен щодо укладення угоди про побратимство між містами.

Раніше муніципалітет данської столиці утримувався від укладення генеральних угод про побратимство. Однак після вторгнення РФ в Україну заявило про укладення угоди про твінінг*.

«Копенгаген підтримує українців і Київ. За рік ми прийняли кілька тисяч українців і робимо все можливе, щоб допомогти їм у важкий час. Але я сподіваюся, що ми можемо зробити ще більше для їхньої Батьківщини у стані війни, зробивши внесок у відбудову Києва. У такий спосіб ми можемо допомагати від однієї столиці до іншої, і ми можемо ще краще об’єднати наше населення», – відзначила лорд-мер Копенгагена Софі Андерсен.

Повідомляється, що управління економіки Копенгагена вже підготувало проєкт угоди про побратимство на основі пропозиції Києва.

Мер із працевлаштування та інтеграції Копенгагена Єнс-Крістіан Люткен зазначила, що угода дасть великі можливості як для Копенгагена, так і для України, як у культурному, людському, так і в економічному плані.

Зараз, у данській столиці офіційно зареєстровано 2 800 українських біженців.

Довідкова інформація:

Копенгаген — столиця та найбільше місто Данії, розташоване в Столичному регіоні на острові Зеландія і острові Амагер. Копенгаген — історичний центр країни. Перші згадки про місто датовані 1043 роком.

Міста-побратими — два міста в різних країнах, що підписали угоду про партнерські відносини. Побратими співпрацюють у різних сферах: культурі, освіті, економіці, екології, туризмі, житлово-комунальному господарстві.

З якими містами Київ підписав угоди про побратимство:

29 червня мер Києва Віталій Кличко і мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда підписали Меморандум про побратимство. Мадрид став першим іспанським містом-побратимом Києва.

Барселона і Київ стали містами-побратимами. Це вже сьоме європейське місто, з яким Київ підписав побратимство від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Окрім цього, містами-побратимами української столиці також стали Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло і Гамбург.

Загалом у столиці України 63 міста-побратима.

Варто зазначити, що Київська міська рада ухвалила рішення позбавити Мінськ статусу міста-побратима Києва через підтримку росії у війні з Україною.

*твінінг – це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав – членів ЄС та країн-бенефіціарів.

Схожі публікації

Залишити коментар