У Гамбурзькій ратуші пролунала щира українська коляда

У Гамбурзькій ратуші у виконанні дітей і молоді з України лунала щира благословляюча коляда. Перший цьогорічний захід публічної дипломатії відбувся завдяки ініціативі Генконсульства України та за підтримки української громади.

Про це Генеральне консульство України в Гамбурзі повідомило у Фейсбуці.

Таким чином українці подякували цій північнонімецькій метрополії та Німеччині загалом за підтримку, допомогу, гостинність для українських шукачів захисту та потужну солідарність з нашою країною.

За повідомленням, дійство підхопили провідні телеканали регіону, тож частину багатих різдвяних традицій українців, їхніх побажань німецькій спільноті та сигнали про важливість подальшої підтримки України й збереження її культури змогли почути багато німців, навіть неприсутніх у Ратуші.

«Особливо важливим для початку 2023 року став месидж президентки Гамбурзького парламенту пані Кароли Файт, яка у ролі господині приймала колядників, про те, що Німеччина не має права зменшити чи припинити допомогу Україні», – наголосили у Генконсульстві.

ГКУ висловило щиру подяку всім, хто доклав зусиль, щоб це дійство відбулося – Carola Veit, Юлія Цвьок, студія Родовід і Ukrainian Hugs, Alexander Blümel, Norddeutscher UA Hilfsstab // Hamburg.

Як повідомлялося, Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини спрямувало 35 млн євро для забезпечення санітарно-гігієнічних та освітніх потреб українських дітей.

Схожі публікації

Залишити коментар