Київська ялинка незламності потрапила до світового ТОП-5

У рейтинг найкращих різдвяних дерев світу потрапила українська ялинка незламності, яку попри російське вторгнення, встановили в Києві на Софійській площі.

Про це повідомляє BBC News. 

Головна ялинка України увійшла до п’ятірки найкращих дерев світу.

На першому місці рейтингу опинилась ялинка Вільнюса. За нею — ялинка з Гонконгу. На третьому і четвертому місцях різдвяні дерева Стокгольму та Каракаса.

У столиці «Ялинку незламності» на Софійській площі відкрили 19 грудня. Її висота 12 метрів, прикрашена іграшками минулих років – близько тисячі куль синього та жовтого кольору, білими голубами, зображенням захисника Києва – Архістратига Михайла та прапорами країн-союзників. На вершині ялинки Герб України.

Крім того, вона прикрашена енергозберігаючими гірляндами: їх вмикатимуть від генератора з 17 до 21 години.

Через повномасштабну війну в українських містах не було масового святкування Нового року та Різдва – не було ярмарків та концертів, продовжила діяти нічна комендантська година. Та все ж, щоб підтримати людей та подарувати свято дітям, у деяких обласних центрах встановили ялинку – з елементами у дусі воєнного часу. Докладніше – на інфографіці від «Слово і діло».

Новорічну ялинку встановлено менше ніж у половині обласних центрів України. Відмовилися від ялинки у Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Херсоні, Чернівцях, Чернігові та Черкасах. Таке рішення в містах прийняли через схожі причини – економія бюджетних грошей та електроенергії, регулярні обстріли або просто це визнали недоречним. У Дніпрі, наприклад, рішення не встановлювати ялинку було ухвалено шляхом онлайн-голосування.

У Харкові також коштом бізнесу встановили новорічну ялинку на станції метро «Університет». Локацію вибирали з міркувань безпеки – місто регулярно обстрілюють окупанти.

У Львові ялинку встановили, як сказав Андрій Садовий, порадившись із переселенцями, військовими, волонтерами та фахівцями з ментального здоров’я. Як і у Києві, львівська ялинка цього року нижча – 14 метрів проти звичайних 17-20. На ній мінімум ілюмінації, нових прикрас теж нема. Головна фішка ялинки у Львові – стилізований протитанковий їжак на вершині. Він важить 1,3 кілограми.

Ялинку в стилі мілітарі встановили в Миколаєві: дерево зробили з маскувальних сіток. В Івано-Франківську встановили «Ялинку перемоги», прикрашену дитячими малюнками.

Одразу 12 новорічних ялинок встановили у Кропивницькому. Така кількість пов’язана з акцією «Кіровоградщина серцем із вами» на підтримку найбільш постраждалих від війни міст: ялинки присвячені Волновасі, Гостомелю, Охтирці, Миколаєву, Чернігову, Харкову, Херсону, Ірпеню, Маріуполю та Бучі.

У Луцьку три живі ялинки прикрасили іграшками, зробленими викладачами та учнями художніх шкіл.

Схожі публікації

Залишити коментар