Ізраїль і Британія передали Україні близько 1000 генераторів для подолання енергетичних проблем

від Комарі Альберт

Британія передала Україні 900 генераторів і тисячі комплектів зимової форми для військових. Знаково, що в межах допомоги Україні на час зими через руйнування Росією енергетичної інфраструктури Велика Британія вже передала сотні генераторів і комплекти зимової форми для українських військовослужбовців.

Про це повідомило видання “Sky news” із посиланням на звернення до Палати громад міністра оборони Британії Бена Воллеса.

“На сьогодні Велика Британія передала Україні 900 генераторів та направила близько 15 тисяч комплектів одягу для екстремальних холодів для українських збройних сил, зокрема одяг для холодної погоди, надміцні спальні мішки та утеплені намети”, – зазначив міністр.

“Очікується, що до Різдва будуть доставлені ще 10 тисяч комплектів. Загалом міжнародне співтовариство передало Україні близько 1,23 мільйона зимових комплектів”, – додав він.

Окрім цього, Міністерство енергетики України повідомило, що Ізраїль передав 17 потужних генераторів для Херсонської області.

“Ізраїль передає Херсонщині 17 генераторів різної потужності – 110 кВА, 170 кВА, 220 кВА та 250 кВА”, – йдеться у повідомленні Міністерства.

Зокрема, міністр енергетики Герман Галущенко на церемонії передачі обладнання підкреслив, що ситуація на деокупованих територіях залишається складною з огляду на руйнування, зокрема, й енергетичної інфраструктури. Тому Міненерго за допомоги іноземних партнерів постійно працює для відновлення і допомоги деокупованим територіям, та докладає зусиль, щоб максимально забезпечити їх критично важливим обладнанням.

Схожі публікації

Залишити коментар