Статус закордонного українця надали громадянам 10-х країн

Національна комісія з питань закордонних українців під час свого 54-го засідання надала статус закордонного українця громадянам 10-х держав. Спільнота закордонних українців збільшується.

Про це у Фейсбуці повідомило Управління закордонного українства МЗС України.

Так, рішенням засідання Національної комісії з питань закордонних українців з питань закордонних українців, яке відбулося під головуванням заступника міністра закордонних справ України Євгена Перебийноса, було надано статус закордонного українця іноземцям з Азербайджану, Аргентини, Вірменії, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Німеччини, Польщі, Фінляндії та Туркменістану.

Крім того, під час засідання Нацкомісії, яка, у тому числі є майданчиком для обговорення питань щодо реалізації прав закордонними українцями, учасники засідання обговорили необхідність внесення змін до Закону України «Про закордонних українців» з урахуванням вимог сьогодення.

Зауважимо, що закордонний українець – це особа, яка є громадянином іншої держави або особою без громадянства, а також має українське етнічне походження або є походженням з України.

 

Схожі публікації

Залишити коментар