Президент СКУ Павло Грод отримав орден Гетьмана Петра Сагайдачного I-го ступеня

Президента Світового конгресу українців (СКУ) Павла Грода нагороджено орденом Гетьмана Петра Сагайдачного I-го ступеня за вагому підтримку та значний внесок у зміцнення обороноздатності України та волонтерську діяльність.

Про це йдеться на сайті СКУ.

Орден пану Гроду вручив начальник Академії начальник сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, Генерал-лейтенант Павло Ткачук під час візиту до навчального закладу делегації СКУ.

«Велику роль у сьогоднішній війні відіграє підтримка міжнародної спільноти. Дякую Світовому конгресу українців за їхню працю. Ці зусилля приведуть до перемоги над нашим запеклим ворогом –  російським окупантом», – наголосив пан Ткачук.

Павло Грод подякував військовослужбовцям за те, що вони з 2014 року хоробро захищають Україну та всім, хто невтомно працює для наближення перемоги. Зауважується, що з 2014 року Академія підготувала сотні тисяч захисників України. 

«Від імені Світового конгресу українців хочу скласти низький уклін і висловити велику вдячність Академії. Ви запалюєте душі та серця всіх Українців, як в Україні, так і по всьому світі. Міжнародна підтримка надходить до України завдяки вам,  українським захисникам», –  зазначив президент  СКУ.

Нагадаємо, президент Світового конґресу українців Павло Ґрод у 2021 році заявив, що СКУ намагається через суд захистити представників української діаспори, які зазнають утисків у Російській Федерації.

Схожі публікації

Залишити коментар