До Національної бібліотеки Франції запросили українських дослідників

У Національній бібліотеці Франції наявні чисельні артефакт, що стосуються історії України. Наразі в цій бібліотеці розпочали роботу три нових співробітниці з України, запрошені саме з метою віднайдення таких документів по різних архівах і фондах та детального їх дослідження.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська в інтерв’ю телеканалу “1+1”.

“Саме ця бібліотека дуже цікава тим, що там зберігаються артефакти, пов’язані з Україною, величезна кількість. І зараз вони взяли на роботу трьох співробітниць з України, які допомагають знаходити і літературу, й інші речі, пов’язані з Україною, в інших архівах, тому що раніше щось про Україну було у відділах про росію”, – зазначила пані Зеленська.

Перша леді поділилася, зокрема, що під час відвідування бібліотеки напередодні мала змогу побачити оригінал документа з підписом Анни Київської.

Водночас Олена Зеленська відзначила, що у бібліотеці є українська книжкова поличка, на яку вона передала 24 томи «Енциклопедії Сучасної України» та кілька десятків книг класичної й історичної літератури, навчальних і дитячих книг, видань із мистецтва.

Дружина Президента додала, що у межах проєкту «Українська книжкова поличка» уже є більш як 20 поличок у різних країнах світу.

Як повідомлялося, курінь імені Анни Ярославни відсвяткував свою першу річницю.

Схожі публікації

Залишити коментар