Чому Німеччина боїться передати танки Leopard 2 для України? Берлін боїться, щоправда, незрозуміло чого

від Стожари

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що Україна так і не змогла отримати від Німеччини згоду на відправку бойових танків Leopard 2. Уряд України неодноразово просив у Берліна саме це озброєння. Берлін боїться, щоправда, незрозуміло чого.

В інтерв’ю програмі Bericht aus Berlin на каналі ARD 11 грудня міністр сказав, що переговори все ще продовжуються. Однак Україна не може зрозуміти, чому ФРН зволікає із передачею українській армії Leopard 2.

Оскільки, німцям дуже важливо, щоб їхня зброя не буде бити по суверенній російській території.

Після цього інтерв’ю Дмитра Кулеби, в країні розгорнулась жвава дискусія – “український міністр фактично вперше офіційно визнав, що Україна завдала ударів по аеродромам стратегічної авіації в Росії”.

Та аргументація Берліна є не зрозумілою, адже з цих танків завдавати ударів по Росії неможливо.

В цьому інтерв’ю Кулеба чітко сказав, що Україна обороняється і залишає за собою право завдавати ударів по агресору на його території.

Але оскільки, Україна пообіцяла не використовувати для цього зброю, яку надають союзники, вона робить і робитиме це виключно системами власного виробництва.

Він також додав, що, якщо ЗСУ будуть недостатньо озброєні, війна з Росією затягнеться, а це вне інтересах ні України, ні її західних партнерів.

За словами глави МЗС, останні домовленості з Берліном стосуються насамперед оборонних систем, таких як сучасна система ППО IRIS-Т та зенітних установок Gepard.

Німеччина також багато робить у невійськовій сфері для підтримки України.

“Ми дуже вдячні за це. Але найкращий спосіб зупинити Росію – це, звичайно, зброя”, – сказав Кулеба.

Нагадаємо, Німеччина протягом останнього тижня передала в Україну 20 бронеавтомобілів Dingo та 2 тягачі-транспортери танків M1070 Oshkosh. Водночас влада країни анонсувала нову допомогу.

Раніше Кулеба заявляв, що Україна розраховує на Німеччину у питанні передачі систем Patriot, танків Leopard-2 та бойових машин піхоти Marder, оскільки не може бути жодних табу у питаннях допомоги зброєю для захисту всієї Європи від агресії росії.

Схожі публікації

Залишити коментар