Діяльність українських “ДОБРОВОЛЬЦІВ ДОБРИХ СПРАВ” в місті Бургас (Болгарія)

від Стожари

Зазвичай, до 24.02.2022 – початку повномасштабної і неспровокованої військової агресії терористичної росії проти України – при згадці безкорисливої допомоги, волонтерства, ін. у більшості на думку спадала допомога й підтримка людей похилого віку, масові прибирання навколишнього середовища з висадкою дерев тощо. Та після початку війни в Україні українські “добровольці добрих справ”, зокрема й у зарубіжних країнах, з новою силою і масштабом поновили свій рух.

Так, з перших днів російської агресії щодо України у цілодобову допомогу та підтримку включилася і українська діаспора міста Бургас (Болгарія). Зокрема, з використанням фінансових та матеріальних ресурсів “ЛIКА-БУРГАС” ЕООД, інших небайдужих розпочалася робота зі сприяння щодо прийому, розміщення, надання усіх видів допомоги (медичної, матеріальної, ін.) українцям уже в статусі вимушено переміщених осіб.

Вже на третій день агресії РФії в Україні активісти і молодь Бургасу провели потужний мітинг під гаслами «Ні війні в Україні!», «СТОП Путін!».

Цей мітинг зібрав понад 200 осіб різних національностей та віросповідань в центрі міста. Під час мітингу лунали надзвичайно емоційні виступи учасників, молодь своїми зусиллями підготувала плакати тощо.

Варто відзначити Артема Долгих і Кирила Безсребренікова, котрі проявили свідому громадянську позицію проти війни і долучилися до допомоги вимушено переміщеним українським громадянам. Хлопці були в перших рядах і в утвореному кризовому центрі також під керівництвом Александра Долгих. Зазначимо, що мітинги на підтримку української спільноти проводилися щосереди і щосуботи, згуртовуючи також і в самовідданій та чіткій роботі всіх небайдужих.

Здивували наші болгарські побратими і посестри, котрі щиро, чисельно й безкоштовно надавали свої апартаменти, житлові площі для поселення прибувших. Члени клубу «ПК Пристанище Бургас», за керівництва Стої Янчевої, зібрали вантажний автомобіль продуктів і одягу, підключивши друзів з різних болгарських установ для допомоги українським громадянам. Зазначене належно було оцінено і в подальшому мер Бургасу Димитро Ніколов заохотив “добровольців добрих справ” відзнакою “За гуманізм до братнього народу”.

Особливо важливо також відзначити проактивну участь представників влади міста Бургас у процесах улаштування українських громадян, вирішення нагальних проблем. А саме, мера Димитра Ніколова і його команди з різних підрозділів і департаментів: Йорданку Ананьєву – з департаменту науки і освіти, Ивеліну Стратеву – з підрозділу економіки і громадської діяльності, ін.

Українська діаспора м. Бургас продовжить активно здійснювати посильну та суспільно корисну діяльність, що провадиться за підтримки представників владних структур Бургасу. Переконана, що Україна і Болгарія й надалі розвиватимуть відносини дружби, довір’я і співробітництва в інтересах суспільств.

Людмила Куликівська,

керівник “ЛIКА-БУРГАС” ЕООД (Бургас, Болгарія), голова організації “ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКЕ БОЛГАРСЬКЕ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНЕ ТОВАРИСТВО ІМ. САВИ ШЕРЕТОВА” (Україна)

Схожі публікації

Залишити коментар