Флешмоб “Зроби фото з хусткою” набув всесвітньої популярності завдяки діаспорі

7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки.

Про це нагадала директорка Бородянського інтернату Марина Ганіцька.

«Ми активно долучилися до флешмобу. Свято з’явилося зовсім нещодавно (2019 року), але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього» – зазначила пані Ганіцька.

Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій.

Цього дня з нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі “Зроби фото з хусткою”. Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із тематичними хештегами – #зробифотозхусткою #деньхуски.

Варто зазначити, що в різних регіонах України сотні років були поширені найрізноманітніші варіанти зав‘язування хустки. Крім того з хусткуванням була пов’язана низка обрядів.

В наш час відродженням та популяризацією традиції хусткування займається, зокрема, історик, екскурсовод та волонтер Ніна Белліні. 

Як повідомлялося, завдяки діаспорянці Оленці Браво у Києві відбувся масштабний захід з відродження та популяризації національних традицій.

Схожі публікації

Залишити коментар