Двоє українців потрапили до списку Forbes «30 до 30»

Двоє українців потрапили до списку Forbes «30 до 30» — 30 Under 30 North America 2023.

Це автор анімаційного телешоу Denis and Me Денис Копотун та співзасновник кліматичного стартапу Perennial Олексій Жук.

Заслуги українців відзначили як лідерів у своїх сферах віком до 30 років.

Денис Копотун починав із ютуб-блогу про ігри на платформі Roblox, і за сім років зібрав аудиторію в понад 9 мільйонів підписників. Він також має власне телешоу та лінію іграшок.

Він потрапив у категорію списку Forbes «Соціальні мережі» після створення успішного анімаційного телешоу Denis and Me.

Також відзначили українця Олексія Жука у категорії «Соціальний вплив». Він — співзасновник climate-tech стартапу Perennial. Це технологія, що дозволяє фермерам зменшити викиди вуглецю на рівні земної поверхні до нуля.

Компанія вже залучила 25 мільйонів доларів інвестицій, зокрема, від Microsoft. Видання Time внесло цей стартап до списку найкращих винаходів 2022 року.

Варто зазначити, Forbes 30 до 30 років – набір списків, щорічно опублікованих журналом Forbes та його регіональними версіями. У США виходить 20 списків для різних галузей, в Європі та Азії – ще 10 списків та в Африці. Forbes запустив проект 30 до 30 років у 2011 році, де відзначає молодих людей у різних галузях за найбільші досягнення.

Як повідомлялося, у листопаді 2020 року український журнал Forbes опублікував рейтинг перспективних українців «30 до 30».

Схожі публікації

Залишити коментар